Nieuws

15 mei 2016

In opdracht van Rederij 't Smidtje zijn diverse schepen onder handen genomen.

Begin maart is het schip Stan Huijgens na een volledige verbouwing te water gelaten. Dit luxe vaartuig is voorzien van electrische voortstuwing, waarbij een volledige emissieloze en stille vaartocht door de stad is gegarandeerd. Niet alleen de aandrijving, maar ook het hele interieur, schilderwerk en glasuitvoering is volledig opgeknapt of nieuw geplaatst. In het dak zijn bijvoorbeeld schuiframen geplaatst, in de salon zijn in leder uitgevoerde banken met passende hoogglans uitgevoerde tafels geplaatst. En voor de verlichting is er gekozen voor led uitvoering, welke voor elke gelegenheid in de juiste kleuren combinatie kan worden ingesteld. De keuken en het toilet hebben ook een grondige opknapbeurt gekregen. Door deze verbouwing is ook dit schip van de rederij volledig klaar voor de toekomst. 

Naast de grondige opknapbeurt van de Stan Huijgens is er een tweetal schepen, 't Smidtje en de Wilhelmus, voorzien van raampartijen in de zij, welke wegneembaar zijn. Door deze aanpassing kun je als passagier ook tijdens de mooie dagen genieten van het heerlijke weer. Daarnaast is het schilderwerk opnieuw uitgevoerd, zodat de schepen er weer netjes voor de start van het seizoen bij liggen. 

Veruit het grootste werk van de afgelopen winter is de complete nieuwbouw geweest van twee rondvaartboten. De boten van 18 x 3,75 meter zijn volledig electrisch uitgevoerd en voldoen aan de nieuwste eisen van deze tijd. De casco's van staal, welke zijn voorzien van een stalen opbouw met twee dakluiken die het passagiersgedeelte voor de helft kunnen openen, zijn geschikt voor 80 personen. Aan boord is naast een toilet ook een bar aanwezig. De complete bouw van de twee schepen heeft in Delft plaatsgevonden. Zowel casco, timmerwerk, schilderwerk en volledige electrische installatie is in tijdsbestek van een halfjaar volbracht. De eerste boot, Jan Luijken, is gedoopt op 5 april en de tweede boot, Frans van Mieris, is 13 mei opgeleverd. Door de oplevering van de twee nieuwbouw schepen is voor Rederij 't Smidtje een mijlpaal bereikt. Het beschikt nu als eerste partij in Amsterdam over een volledig electrisch aangedreven vloot.

 

Wij danken Rederij 't Smidtje voor het in ons gestelde vertrouwen en zijn dankbaar dat we hebben mee kunnen werken, inclusief partners, aan een toekomst bestendige vloot. Wij wensen hen allen een behouden vaart en veel vaarplezier.