Nieuws

4 april 2023

Krachtpatser PK Waterbouw

Nieuwbouw hijsponton

In opdracht van PK Waterbouw uit Amsterdam hebben wij een hijsponton gebouwd die in de hoofdstad kade elementen gaat vervoeren. Momenteel zijn er drie partijen door de stad aangewezen die elk op hun eigen manier een proef gaan doen met het vernieuwen van kades.
PK Waterbouw verzorgt het gehele transport tijdens deze werkzaamheden voor de combinatie Kade 2.020. Zowel afvoer, verdieping van bodem, aanvoer van nieuw materiaal en diverse assistentie bij hijswerk. Dit alles via of vanaf het water.
De Krachtpatser is in totaal 20 meter lang, 4,25 meter breed en volledig gecertificeerd. Het ponton is voorzien van verplaatsbare ballastblokken, hijsinstallatie voor de delen kademuur van ieder 23 ton en spudpalen. De aan boord staande installaties worden aangestuurd door een hydraulisch powerpack.
De stroombron is de eerder door ons gebouwde duwboot Makita, welke is voorzien van 3 accu-pakketten die voldoende capaciteit hebben om de Krachtpatser zijn werk te laten doen en als stroombron te dienen voor de duwboot zelf. Zodoende is het gehele transport en plaatsing van element volledig emissieloos.