Nieuws

28 mei 2015

Nieuwe rondvaartboot Nicolaas Maes opgeleverd

Op vrijdag 17 april 2015 is de rondvaartboot gedoopt, waarvoor we in november de kiel hebben gelegd. Deze nieuwe rondvaartboot, welke volledig elektrisch zal worden aangedreven, is met medewerking van diverse partijen in een ‘record’ tijd opgeleverd.

Nadat de kiel was gelegd zijn diverse partijen al begonnen met het voorbereiden van de uiteindelijke installatie. Halverwege januari is de timmerman begonnen met het aanbrengen van de eerste betimmering. Tegelijkertijd is de elektricien begonnen met het plaatsen van accu partijen, goten en doorvoeringen. Daarnaast werden de glaspartijen, zonnecellen en diverse onderdelen opgemald, geleverd en pasgemaakt.
Al met al een geweldige klus om met de opdrachtgever te realiseren. In maart is met man en macht gewerkt om de proefvaart datum van 17 april jl. te kunnen halen. Toen het dan ook zover was en de boot netjes voor de kade lag konden we niet anders dan trots zijn op het geleverde werk.

Van deze kant dank voor het vertrouwen van opdrachtgever, toeleveranciers en onderaannemers om deze uitdaging met elkaar aan te gaan. We wensen de opdrachtgever een behouden vaart en de passagiers veel vaarplezier in deze prachtige nieuwe volledig elektrisch aangedreven passagiersboot.