Nieuws

9 december 2018

Schade Manna

Het MVS Manna is bij ons geweest voor reparatie van de schade welke het schip had opgelopen. Deze nog originele spits had zowel schade in de spiegel, waarbij ook het stuurwerk, stuurhuis en gedeelte dek was beschadigd, maar ook aan stuurboord-voorschip.

We zijn begonnen met het demonteren van het stuurhuis, roeren en beschadigde delen. Vervolgens is begonnen met het, waar mogelijk, nog richten van enkele platen en onderdelen. Hierna is gestart met het plaatsen van nieuwe platen, hennekokers, stuurwerk en aangebouwde doucheruimte.
Het schip is voor controle en bereikbaarheid van de voorste schade uit het water gehaald. De schade aan stuurboord-voorzijde liep van naast de steven tot net voor het ruimschot. Hierbij is timmerwerk verwijderd en na reparatie van het staalwerk teruggeplaatst. Het staalwerk liep vanaf de onderzijde bergplaat tot aan de waterlijn. Ook zijn de achterliggende spanten en stringer vernieuwd.
Al met al is dit weer een schade geweest waarbij het vakmanschap van onze mensen naar boven kwam om dit naar ieders tevredenheid uit te voeren.