Nieuws

28 mei 2015

Zeillogger ‘Balder’ opgeleverd

Op 24 januari 2015 was het dan zover. De zeillogger Balder keerde terug op de plek waar hij ruim een jaar geleden was vertrokken voor een grootscheepse restauratie. Nu, na ruim een jaar, was er door alle partijen na deze geleverde inspanning een prachtige intocht georganiseerd.

Nadat de logger op vrijdag 23 januari de overtocht van Delft naar Vlaardingen had gemaakt lag het schip zaterdag 24 januari netjes aan de buitenhaven te wachten om de haven van Vlaardingen in te varen. Onder begeleiding van de burgemeester, fanfare en honderden toeschouwers manoeuvreerde de schipper de logger netjes door de sluis, onder de spoorbrug, de haven in. Voor de kade ging het schip nog ‘even’ rond om de toeschouwers te laten zien wat een aanwinst dit schip is voor de stad.  Nadat het schip weer vast was gemaakt, was er gelegenheid tot bezichtiging van dit weer in originele staat uitgeruste schip.

Nu, voor de kade liggend, is er voor de enthousiaste groep vrijwilligers nog een laatste uitdaging. Het terugplaatsen van de al reeds gerepareerde zeilen en het in timmeren van het ruim waar een expositieruimte zal worden gemaakt.

Hierbij willen we, zonder overigens iemand tekort te doen, de vrijwilligers, het bestuur, belanghebbenden, sponsors, partners en onderaannemers bedanken voor de geweldige inzet die tijdens deze restauratieperiode is geleverd. Het was een mooie uitdagende klus vanaf het begin en achteraf kan vastgesteld worden dat wij met alle partijen een restauratie hebben afgerond waar iedereen tevreden over kan zijn.